Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
- Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- Om veiligheidsredenen slaan we je ip-adres 3.239.95.36 op.
- We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
- Bij plaatsen van een e-mailadres gebruik dan [APESTAARTJE] ipv de "@" (ivm SPAM).
- Typ bij "CAPTCHA" de tekenreeks over die links onder "Anti-spam" getoond word.
37 berichten.
Albert Scheer Albert Scheer schreef op 7 december 2023 om 16:32
Beste mensen, en in het bijzonder de auteur (de heer Roorda) dank voor het interessante artikel over 'de geschiedenis van de Hoeveweg' en haar bewoners. Hendrik Scheer, die u noemt, was een achterneef van mijn opa. En uit zijn controverse met de melkfabriek op te maken was hij een 'echte Scheer'. ๐Ÿ˜‰ Ik herken dat uit onze familie. Hij was een kleinzoon van Marten Scheer, de oudere broer van mijn overgrootvader Albert. Onze familie komt van origine uit Vollenhove Ambt. Grappig genoeg komt de familie van mijn oma ook uit deze regio (familie Kraak). Nogmaals dank! Albert Scheer, Huizen
Angelique Nota-Kruize Angelique Nota-Kruize schreef op 23 januari 2022 om 14:07
Goedemiddag allen. Ik ben op zoek naar informatie over de betovergrootouders van de grootmoeder van mijn echtgenoot, het echtpaar Albert Lourens BOVENKAMP, 1763, Noordwolde - Feb 2, 1840, Noordwolde Gehuwd 1 Jun 1794 in Noordwolde met Immigje Jans BERKENBOSCH, Mar 18, 1775, Noordwolde - Sept 16, 1847, Noordwolde. Ik kan op Alle Friezen enkel vele (voor mij onleesbare) notariรซle aktes vinden waarin Albert genoemd wordt als assessor en co-assesor van Stellingwerf. In een akte uit 1812 wordt hij genoemd als burgemeester van Weststellingwerf. Immigje wordt in een akte landeigenaar/rentenier genoemd. Albert koopt en verkoopt vele percelen bos- en veengrond, koopt ook grond van de NH kerk. Alle Friezen (die gelukkig een summiere inhoud van de aktes weergeeft) heeft echter geen scans van doop-, trouw- of overlijdensakten omdat Stellingwerf niet is aangesloten, ikzelf kan helaas niet naar Friesland reizen wegens gezondheudsproblemen en op onderzoek gaan. Mijn vraag: weet iemand meer over dit echtpaar en hun zoon Sybrand die waarschijnlijk wethouder was in Stellingwerf? Wat was hun rol in Weststellingwerf en in de NH kerk van Stellingwerf? Bij voorbaat hartelijk dank. Angelique Nota-Kruize
Jeffrey Jeffrey schreef op 9 december 2021 om 09:19
Hieronder een vraag van de heer Verhagen: Graag stuur ik jullie een foto van het gezin waartoe mijn schoonmoeder (Reintje jeltje Huisman geboren in 1914) behoorde. HIER een link naar de foto... De foto is gemaakt rond 1918 voor de boerderij in Wolvega waar het gezin toen woonde. Haar vader was Reinder Huisman. Haar moeder was Froukje Homminga. Het was een melkveebedrijf. Wij zouden graag willen weten of de boerderij er nog staat en wat het adres is. Ik hoop dat u de moeite wilt nemen om ons op het spoor te zetten. Vriendelijke groet, Jos Verhagen. Reacties per mail graag naar het e-mailadres van de vereniging.
Thom Kruiper Thom Kruiper schreef op 9 april 2021 om 11:38
Ik ben op zoek naar meer gegevens en eventueel foto's van de familie Kruiper, wonende in Wolvega. Het betreft hier afstammelingen van Hermannus Kruiper die in 1919 te Wolvega overleed. Hij was getrouwd met Hendrika ten Berge. Alvast hartelijk dank!
nico ten Berge nico ten Berge schreef op 31 maart 2021 om 14:52
betreft vraagstelling over akte 051 authorisatie weststellingwerf 1712 - 1732. Is er ook nog een mogelijkheid om de bloedverwantschap van de minderjarige Cnelisje Coops vast te stellen en zijn beide curatoren dan ook bloedverwant aan elkaar.
Herma Donker Herma Donker schreef op 7 januari 2021 om 19:48
Heeft iemand ook info over buurtschap/zathe De Blaauwhof in Spanga?
Gerda Nabuurs Gerda Nabuurs schreef op 25 oktober 2020 om 22:33
Kan mij iemand vertellen of er voor of rond 1960 een verzorgings/verpleeghuis stond, bij of op de Breuningslaan 14 in Wolvega. Dit voor een stamboom die ik aan het uitzoeken ben. Bedankt alvast
Minie Baron Minie Baron schreef op 6 oktober 2020 om 13:53
I.v.m. een onderzoek naar veemarkten in Friesland, vond ik op internet een afbeelding van een emaille bord van de varkensmarkt in Wolvega. Weet u of dat ergens nog een exemplaar van is te vinden om te fotograferen? Vriendelijke groet, Minie Baron
Webmaster Webmaster schreef op 14 juli 2020 om 10:17
Dit is een testbericht in het Gastenboek...
Johan O.ten Wolde Johan O.ten Wolde schreef op 8 juli 2020 om 12:50
Goedendag. Is er bij jullie informatie over een strijkje (vioolorkestje) dat rond 1930 in Wolvega bestond. Ik denk o.l.v. mevr. Rotgans. Mijn moeder Jantje Oosterhof was lid van dit strijkje. B.v.b.hartelijk dank.
Wim van Soest Wim van Soest schreef op 26 juni 2020 om 11:28
Bij oude boeken vond ik de map met de facsimile druk van kadastrale kaarten van Weststellingwerf. โ€œKadastrale en prekadastrale atlas fan Fryslan 1640-1832 - diel 2 Weststellingwerf, noardlik fan de Lindeโ€ er staan vele notities en aanvullingen op de kaartbladen geschreven. Wie, wat, waar hoort dit thuis? Komende week ben ik in Friesland, u kunt mij mailen voor een afspraak. Vr.gr.
Bestuur Bestuur schreef op 24 juni 2020 om 21:10
Dag Rens Westerhof, het archief van de Stellingwerf bevindt zich bij Tresoar In Leeuwarden en is nog niet gedigitaliseerd.
Rens Westerhof Rens Westerhof schreef op 20 juni 2020 om 19:52
Goedendag, Mijn naam is Rens Westerhof mijn moeder is Zus Gooijer geboren 15-7-1934 te Wolvelga. In 1935 heeft mijn moeder als 1 jarige baby op de foto gestaan in de "De Stellingwerver" Nu ben ik opzoek naar het archief van deze courant. Heeft u enig idee waar ik dit archief kan vinden op het internet. Bij voorbaat dank voor het antwoord.
Jos Spitzen Jos Spitzen schreef op 16 mei 2020 om 20:40
In onze familie-stamboom (Spitzen) komen we twee keer de naam "Anna Maria Vonk" tegen. Het zijn volle nichten, en zijn getrouwd met 2 achterneven uit mijn familie (allebei een Spitzen). Notabene op de dezelfde dag; dat zal geen toeval zijn. Hun vaders waren broers: Jacob Alberts Vonk (1823-1899) en Hendrik Alberts Vonk (1825-1902), en zijn geboren in Steggerda (Overburen). De dochter van Hendrik was mijn overgrootmoeder (1863-1908). Graag zou ik willen weten waar precies deze familie Vonk heeft gewoond, en of hun boerderij nog bestaat. Ben daarnaast benieuwd of er nu nog nazaten van deze familie in Steggerda woont.
m .ernst m .ernst schreef op 11 mei 2020 om 13:07
Goedemiddag, Mijn vader, de heer Popke Ernst was lid van uw vereniging. Helaas is hij april jongstleden overleden en bij deze wil ik zijn lidmaatschap dus stopzetten. de link voor de email op de contactpagina werkt helaas niet. graag ontvang ik hiervan van u een bevestiging. mvg Marjolein ernst
Huub van Helvoort Huub van Helvoort schreef op 26 februari 2020 om 12:24
Voor mijn ben ik op zoek naar de adressen waar zij en haar familie tijdens de evacuatie februari - mei 1945 zijn ondergebracht. Een adres heb ik al gevonden, Kooiweg Nijeholtwold. Maar voor het andere adres heb ik alleen dat het bij de Gebr. Hoogkamp in Wolvega was. Waar zou ik daarover meer informatie kunnen vinden? In oude kranten van 1945 vond ik Gebr. Hoogkamp in Nijelamer, maar of dat de gezochtten weet ik niet zeker. Vriendelijke groet, Huub.
Vereniging Historie Weststellingwerf Vereniging Historie Weststellingwerf schreef op 13 februari 2020 om 14:31
A G Breteler, wilt u uw vragen per mail sturen naar info@historieweststellingwerf.nl
Vereniging Historie Weststellingwerf Vereniging Historie Weststellingwerf schreef op 13 februari 2020 om 14:25
R Stuiver, in "Digitaal monument" vinden we Jelte Klompmaker tegen. Geboren in Weststellingwerf. In WieWasWie staat een Jelte Klompmaker geboren op 01-10-1921 in Oosterhaule. Zou dit dezelfde persoon zijn? Verdere gegevens ontbreken. Wij kunnen niet achterhalen waarom hij is opgepakt.
Vereniging Historie Weststellingwerf Vereniging Historie Weststellingwerf schreef op 13 februari 2020 om 14:12
J.Procee. Helaas kunnen wij u niet helpen. Op de facebookgroep "Weststellingwerf in oude tijden" heeft u meer kans. Deze besloten groep heeft zeer veel lezers.
AGBreteler AGBreteler schreef op 13 februari 2020 om 12:20
Ik onderzoek momenteel de omgang van plattelanders met geestesziekte.ย Zouden jullie contact met mij willen opnemen? Ik heb een aantal vragen namelijk! Hartelijke groet, Anne-Goaitske

Comments are closed.