Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
- Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- Om veiligheidsredenen slaan we je ip-adres 3.234.250.24 op.
- We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
- Bij plaatsen van een e-mailadres gebruik dan [APESTAARTJE] ipv de "@" (ivm SPAM).
- Typ bij "CAPTCHA" de tekenreeks over die links onder "Anti-spam" getoond word.
29 berichten.
Webmaster Webmaster heeft geschreven op 14 juli 2020 om 10:17:
Dit is een testbericht in het Gastenboek...
Johan O.ten Wolde Johan O.ten Wolde heeft geschreven op 8 juli 2020 om 12:50:
Goedendag. Is er bij jullie informatie over een strijkje (vioolorkestje) dat rond 1930 in Wolvega bestond. Ik denk o.l.v. mevr. Rotgans. Mijn moeder Jantje Oosterhof was lid van dit strijkje. B.v.b.hartelijk dank.
Wim van Soest Wim van Soest heeft geschreven op 26 juni 2020 om 11:28:
Bij oude boeken vond ik de map met de facsimile druk van kadastrale kaarten van Weststellingwerf. โ€œKadastrale en prekadastrale atlas fan Fryslan 1640-1832 - diel 2 Weststellingwerf, noardlik fan de Lindeโ€ er staan vele notities en aanvullingen op de kaartbladen geschreven. Wie, wat, waar hoort dit thuis? Komende week ben ik in Friesland, u kunt mij mailen voor een afspraak. Vr.gr.
Bestuur Bestuur heeft geschreven op 24 juni 2020 om 21:10:
Dag Rens Westerhof, het archief van de Stellingwerf bevindt zich bij Tresoar In Leeuwarden en is nog niet gedigitaliseerd.
Rens Westerhof Rens Westerhof heeft geschreven op 20 juni 2020 om 19:52:
Goedendag, Mijn naam is Rens Westerhof mijn moeder is Zus Gooijer geboren 15-7-1934 te Wolvelga. In 1935 heeft mijn moeder als 1 jarige baby op de foto gestaan in de "De Stellingwerver" Nu ben ik opzoek naar het archief van deze courant. Heeft u enig idee waar ik dit archief kan vinden op het internet. Bij voorbaat dank voor het antwoord.
Jos Spitzen Jos Spitzen heeft geschreven op 16 mei 2020 om 20:40:
In onze familie-stamboom (Spitzen) komen we twee keer de naam "Anna Maria Vonk" tegen. Het zijn volle nichten, en zijn getrouwd met 2 achterneven uit mijn familie (allebei een Spitzen). Notabene op de dezelfde dag; dat zal geen toeval zijn. Hun vaders waren broers: Jacob Alberts Vonk (1823-1899) en Hendrik Alberts Vonk (1825-1902), en zijn geboren in Steggerda (Overburen). De dochter van Hendrik was mijn overgrootmoeder (1863-1908). Graag zou ik willen weten waar precies deze familie Vonk heeft gewoond, en of hun boerderij nog bestaat. Ben daarnaast benieuwd of er nu nog nazaten van deze familie in Steggerda woont.
m .ernst m .ernst heeft geschreven op 11 mei 2020 om 13:07:
Goedemiddag, Mijn vader, de heer Popke Ernst was lid van uw vereniging. Helaas is hij april jongstleden overleden en bij deze wil ik zijn lidmaatschap dus stopzetten. de link voor de email op de contactpagina werkt helaas niet. graag ontvang ik hiervan van u een bevestiging. mvg Marjolein ernst
Huub van Helvoort Huub van Helvoort heeft geschreven op 26 februari 2020 om 12:24:
Voor mijn ben ik op zoek naar de adressen waar zij en haar familie tijdens de evacuatie februari - mei 1945 zijn ondergebracht. Een adres heb ik al gevonden, Kooiweg Nijeholtwold. Maar voor het andere adres heb ik alleen dat het bij de Gebr. Hoogkamp in Wolvega was. Waar zou ik daarover meer informatie kunnen vinden? In oude kranten van 1945 vond ik Gebr. Hoogkamp in Nijelamer, maar of dat de gezochtten weet ik niet zeker. Vriendelijke groet, Huub.
Vereniging Historie Weststellingwerf Vereniging Historie Weststellingwerf heeft geschreven op 13 februari 2020 om 14:31:
A G Breteler, wilt u uw vragen per mail sturen naar info@historieweststellingwerf.nl
Vereniging Historie Weststellingwerf Vereniging Historie Weststellingwerf heeft geschreven op 13 februari 2020 om 14:25:
R Stuiver, in "Digitaal monument" vinden we Jelte Klompmaker tegen. Geboren in Weststellingwerf. In WieWasWie staat een Jelte Klompmaker geboren op 01-10-1921 in Oosterhaule. Zou dit dezelfde persoon zijn? Verdere gegevens ontbreken. Wij kunnen niet achterhalen waarom hij is opgepakt.
Vereniging Historie Weststellingwerf Vereniging Historie Weststellingwerf heeft geschreven op 13 februari 2020 om 14:12:
J.Procee. Helaas kunnen wij u niet helpen. Op de facebookgroep "Weststellingwerf in oude tijden" heeft u meer kans. Deze besloten groep heeft zeer veel lezers.
AGBreteler AGBreteler heeft geschreven op 13 februari 2020 om 12:20:
Ik onderzoek momenteel de omgang van plattelanders met geestesziekte.ย Zouden jullie contact met mij willen opnemen? Ik heb een aantal vragen namelijk! Hartelijke groet, Anne-Goaitske
J. procee J. procee heeft geschreven op 7 februari 2020 om 17:20:
Hebben jullie informatie over de vrouw die barzoi honden fokte rond 1960. Zij woonde in de buurt van de Lende. Haar erf was omheind met een twee meter hoog hek. Ik kon op jullie site niks vinden over dit onderwerp.
R. Stuiver R. Stuiver heeft geschreven op 18 januari 2020 om 11:13:
Goedemorgen heren, Ik heb een vraag over Jelte Klompmaker. Jelte zat in de oorlog bij de politie maar werd opgepakt en op 16 september 1944 kwam hij aan in Amersfoort. Va hieruit werd hij op transport gezet naar het concentratiekamp Neuengamme. Hij werd aangehouden door het Amsterdamse kantoor van de Sicherheitsdienst ( Aussenstelle Amsterdam). Deze Jelte Klompmaker werd in Westellingwerf geboren. Kunt u mij vertellen waarvoor hij is opgepakt en van wie hij een zoon was?
Jaap Schepers Jaap Schepers heeft geschreven op 12 januari 2019 om 14:31:
Mijn grootmoeder is in 1878 geboren in Oldeholtpade en was de jongste en enige dochter in een gezin van 8 kinderen. In het familiearchief zitten o.a. 3 foto's van personen uit de familie Stroop waarvan de namen niet bekend zijn. Op jullie website wordt geen mailadres vermeld waar ik de foto's naar kan mailen. Mogelijk kan iemand mij helpen en wellicht kan dat er in resulteren dat iemand in WSW de persoenen op de foto's herkend. Jaap Schepers
Fred Stellingwerf Fred Stellingwerf heeft geschreven op 31 oktober 2018 om 11:50:
Mijn naam is Fred Stellingwerf. Via de Weststellingwerf gemeente ben ik veel te weten gekomen over mijn achternaam en mijn familie geschiedenis. De informatie is geven door Johannes Houtsma. Ik ben vorige jaar in weststellngwerf geweest en wil binnen kort weer langs komen bij de gemeente om meer te weten te komen over mijn achternaam en de geschiedenis daar van. Zou iemand bereid zijn om met mij over te spreken. Ik woon in nu in den haag en de afstand is wel ver. Dus wil graag een afspraak. Met vriendelijke groet, Fred Stellingwerf
Jos Spitzen Jos Spitzen heeft geschreven op 23 oktober 2018 om 21:12:
In onze familie Spitzen zijn 2 huwelijken gesloten met dochters van de familie Vonk. Vandaar mij interesse waar deze families Vonk gewoond hebben. Het gaat om de broers Hendrik Alberts Vonk (1825-1902) en zijn Jakob Alberts Vonk (1823-1889). Weet iemand waar de boerderijen van beide broers gestaan hebben (of nog staan?).
Selle Boon de Vries Selle Boon de Vries heeft geschreven op 12 juni 2018 om 11:15:
Hoi! Ik ben via Tresoar in het bezit gekomen van het gedicht over mijn voorouder Jeltje Douma-Bakker (mijn vader is de achterkleinzoon van Jeltje via haar jongste dochter Lutske de Vries- Douma). Zij is in 1913 in Oldelamer met haar dochter en zoon verdronken. Het gedicht is gepubliceerd in een uitgave van de Stelling in 1995. Ik vroeg mij af of er een mogelijkheid is dat ik ook nog in het bezit kan komen van deze uitgave. Of dat er mensen zijn die nog meer informatie over de familie Douma (Sietze) hebben. En nu we hier toch zijn wellicht ook over de familie Hof (Sent) of de familie de Vries (Pieter) uit Nijeholtpade. Alvast bedankt!
Edwin Pen Edwin Pen heeft geschreven op 9 april 2018 om 18:58:
Vraag: de Eikenlaan in Blesdijke telt maar een paar huizen, hoogste nummer is 14. De overgrootouders van mijn vrouw (Age en Geertje Punter) woonden echter aan de Eikenlaan 148. Weet iemand waar dit geweest kan zijn? Had de huidige Eikenlaan zoveel huizen, of betrof het een groter gebied? Ben benieuwd!
Grietje Pit Grietje Pit heeft geschreven op 7 april 2018 om 15:36:
ik heb de tentoonstelling gezien van de oude Rivella fabriek mooi om te zien mijn vraag is zijn er nog foto's van Inventum Wolvega 1980 en van de oude boerderij Blauwhof Oldetrijne

Comments are closed.