Woensdag 19 februari: Jaarvergadering & lezing “Flugplatz Steenwijk”

Woensdag 19 februari 2020
Jaarvergadering & lezing “FLUGPLATZ STEENWIJK”
in Zalencentrum De Rank, Wolvega

– Aanvang om 19.15 uur met koffie of thee
– De Jaarvergadering begint om 19.30 uur met aansluitend de lezing
– De agenda wordt vermeld in het Jaarverslag 2019, dat in januari verstuurd zal worden.

Aansluitend Lezing:
FLUGPLATZ STEENWIJK, het Duitse vliegveld nabij Havelte, voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog
door de heer P. van Aalderen

Patric van Aalderen is officier van de Koninklijke Landmacht. In de loop der jaren heeft hij zeer veel gepubliceerd over het vliegveld. Tijdens de lezing wordt ingegaan op het ontstaan van het vliegveld, het gebruik er van en over de afbraak na de oorlog.

Informatie betreffende locatie en programma vind u HIER

 

Posted in Lezingen, Verenigingsnieuws | Leave a comment

VHW heeft nieuw onderkomen

Wolvega – De Vereniging Historie Weststellingwerf (VHW) heeft een nieuw onderkomen. Jumbo Wolvega bood VHW aan om het archief en dergelijke onder te brengen in een leegstaande ruimte. Het archief van de vereniging was vanaf 2005 op verschillende locaties in Wolvega gehuisvest. Toen woonzorgcentrum BerkenStede van Meriant, de laatste verhuurder, de huur opzegde ontstond er een groot probleem. Nergens in Wolvega was een passende, betaalbare ruimte beschikbaar. “Gelukkig bood Jumbo Wolvega de vereniging de helpende hand. Jumbo stelde de ruimte op de 2e etage boven de bakkerij beschikbaar en daar zijn wij het gelukkig mee, aldus het VHW bestuur. Het nieuwe archief is bereikbaar via de ingang aan de spoorzijde, naast het Pickup boodschappen afhaalpunt. Er is ook een lift aanwezig. Het archief is op afspraak open. Voor een afspraak kunt u bellen met 058-2884431 of 0561-481225.

Eerste bijeenkomst
In de nieuwe ruimte kunnen ook kleinschalige bijeenkomsten worden gehouden. Op zaterdagmorgen was ook de eerste bijeenkomst. Sietske Boersma van Tresoar in Leeuwarden gaf een inleiding over de website ‘Wat kan ik vinden op alle Friezen.nl’, een ultieme plek startplek voor een zoektocht naar de Friese familiegeschiedenis. (Foto’s: Lenus van der Broek)

 

Posted in Verenigingsnieuws | Leave a comment

Nieuwe tentoonstelling “Keukengerei” in bibliotheek Wolvega

Wolvega – Hoeveel tijd wordt er niet doorgebracht tussen potten en pannen, tussen flessen en messen, tussen ijston en magnetron, tussen kookboek en vaatdoek, bakplaat en de vaat.

In de vitrines in de bibliotheek staat een variëteit aan voorwerpen: strijkijzers uit verschillende perioden, koffiemolen en koffiepot, gortkoker en worststopper en de welbekende deegroller. De jaren zeventig met de opvallende kleur oranje is ook vertegenwoordigd.

De expositie is ingericht door de Vereniging Historie Weststellingwerf e.o. Tot januari 2020 is de tentoonstelling te zien in de Openbare Bibliotheek in Wolvega, tijdens de openingstijden van de bibliotheek.
(Foto: Lenus van der Broek)

Posted in Verenigingsnieuws | Tagged , , | Leave a comment