Wijziging lezing 21 februari

Aansluitend op de jaarvergadering zou op 21 februari een  lezing “Anna van Hannover: van Engeland naar Friesland” gegeven worden door de heer B. Bilker. Helaas kan deze geen doorgang vinden ivm agenda perikelen…

Het bestuur heeft een goede vervanging gevonden in dhr. Geert Lantinga, die een lezing zal houden over de “parken in Wolvega“.

De Nieuwe Aanleg Wolvega

Posted in Lezingen | Leave a comment

Woensdag 21 februari: Jaarvergadering & Lezing

Woensdag 21 februari 2018 Jaarvergadering in Zalencentrum De Rank,Wolvega
JAARVERGADERING EN LEZING
De Jaarvergadering begint om 19.30 uur met aansluitend de lezing (v.a.19:15 koffie en thee)
De agenda wordt vermeld in het Jaarverslag 2017, dat in januari verstuurd zal worden.
Lezing “Parken in Wolvega”
door Geert Lantinga
Aansluitend op de jaarvergadering zou een  lezing “Anna van Hannover: van Engeland naar Friesland” gegeven worden door de heer B. Bilker. Helaas kan deze geen doorgang vinden ivm agenda perikelen…
Het bestuur heeft een goede vervanging gevonden in dhr. Geert Lantinga, die een lezing zal houden over de parken in Wolvega.


Posted in Lezingen, Verenigingsnieuws | Leave a comment

vanaf 3 februari: expositie “Nuttige en fraaie handwerken” in het HIP

Nuttige en fraaie handwerken, een nieuwe expositie in het HIP.
Welk meisje leerde op de lagere school niet breien, haken, stoppen en mazen, misschien zelfs borduren. Sokken breien was een verplicht werkstuk, evenals een merklap met het alfabet in rode kruissteekjes op het stramien geborduurd. Op de huishoudschool werden onder andere naaien, ook op de naaimachine, en patroontekenen geleerd.Deze expositie toont accessoires en materialen, patronen en mallen, werkboeken en werkstukken.

De Vereniging Historie Weststellingwerf e.o. verzorgt deze tentoonstelling, van 3 februari tot 1 juli tijdens de openingsuren van de Openbare Bibliotheek in Wolvega te bezichtigen.

Posted in Verenigingsnieuws | Leave a comment