Historisch Informatie Punt (HIP)

WERKGROEP HIP
In Het Historisch Informatiepunt (HIP), ondergebracht in de Openbare Bibliotheek in Wolvega heeft de vereniging de mogelijkheid belangstellenden kennis te laten maken met informatie over Weststellingwerf op historisch, archeologisch en genealogisch gebied.

In het HIP is ondergebracht:
• alle informatie over de eigen streek voor zover de bibliotheek die in huis heeft
• een computer die kosteloos toegang biedt tot bepaalde digitale informatiebronnen die onder andere gericht zijn op genealogisch onderzoek, zoals Genlias, Drenlias, Tresoar
• informatie over cursussen en andere activiteiten op het historische vlak
• regelmatig wisselende kleine exposities over verschillende historische onderwerpen
• de presentatie van oud beeldmateriaal over Weststellingwerf en omstreken.

De inloopavonden in het HIP (data zijn vermeld in het overzicht in dit Activiteitenprogramma) zijn toegankelijk voor iedereen met vragen en voorwerpen op historisch, genealogisch en archeologisch gebied.

INLOOPAVOND HISTORISCH INFORMATIEPUNT
Van 19.00 tot 20.00 uur kunt u binnenlopen in de bibliotheek in Wolvega om uw archeologische vondst te laten determineren of om een vraag te stellen over de historie van het gebied van Weststellingwerf en omgeving. De aanwezige bestuursleden helpen u graag verder met uw vastgelopen genealogische onderzoek. Ook kunnen ze u wegwijs maken op de genealogische websites op internet. Of u nu een beginner bent of al ervaren op een van deze gebieden is niet van belang, u bent van harte welkom. Zie de kalender of activiteiten agenda voor de eerstvolgende datum.

Huidige expositie HIP:
“De geschiedenis van molen ‘de Gooijer’”
Klik HIER voor meer informatie over deze expositie.

 

 

 

 

Comments are closed.