Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing: “Van riet en rotan”

17 januari, 19:45 - 22:00

Woensdag 17 januari 2018 in VOF De Boemerang, Noordwolde
VAN RIET EN ROTAN
door de heer J. de Vries uit Wolvega
Jan de Vries is 45 jaar in dienst geweest bij de gemeente Weststellingwerf, waarvan 26 jaar als hoofd van de Afdeling Onderwijs. In die functie was hij onder andere verantwoordelijk voor de totstandkoming en de

(foto: wilde-planten.nl)

ontwikkeling van het vak heemkunde voor de leerlingen van het basisonderwijs in de gemeente. In dit kader
zijn ongeveer 60 lesboekjes op het gebied van de geschiedenis, de natuur, de streektaal en
de kunst ontwikkeld. Zijn hobby’s zijn o.a. fotografie en filmen, het verzamelen van historisch materiaal en oude foto’s van de gemeente. Zijn verzameling beslaat ruim twintig meter aan informatie, 28.000 historische foto’s en 120 oude films over de gemeente Weststellingwerf. Hij heeft een aantal boeken op zijn naam staan, zoals Van Riet en Rotan, Opdat wij nooit vergeten, De dorpen van Weststellingwerf in oude ansichten, Over de weg in Wolvega en Op weg naar zelfstandigheid.

(foto: flickr)

Aan de hand van 128 historische foto’s en 4 authentieke filmfragmenten zal oud-Noordwoldiger Jan de Vries inzicht proberen te verschaffen in de rijke historie van de rietvlechtindustrie in Noordwolde. Hierbij zal onder andere aandacht worden besteed aan de schrijnende armoede, de inzet van dominees om verbetering in de situatie te brengen, de vervening, het ontstaan en de ontwikkeling van de rietvlechtindustrie, de oprichting en invloed van de rijksrietvlechtschool.

Gegevens

Datum:
17 januari
Tijd:
19:45 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

VOF De Boemerang
Hoofdstraat West 29
Noordwolde, 8391 AL
+ Google Maps
Telefoon:
0561-433310

Organisator

VHW
Telefoon:
0561-481392
E-mail:
info@historieweststellingwerf.nl
Website:
www.historieweststellingwerf.nl