Woensdag 15 januari: Lezing “Geschiedenis van zuidwest Drenthe e.o.”

Woensdag 15 januari 2020 in De Boemerang, Noordwolde
GESCHIEDENIS VAN ZUIDWEST-DRENTHE e.o.
door de heer M.A.W. Gerding

Michiel Gerding studeerde geschiedenis in Utrecht en was meer dan 30 jaar provinciaal historicus van Drenthe. In 1995 promoveerde hij op ‘Vier eeuwen turfwinning. De verveningen in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel tussen 1550 en 1950’.

Hij werkte mee aan talloze boeken, tijdschriften en projecten, van populaire publicatiereeksen als ‘Drenthe Toen & Nu’ tot de driedelige ‘Encyclopedie van Drenthe’ en gemeentelijke geschiedschrijving zoals ‘Geschiedenis van Emmen en Zuidoost-Drenthe’.

Tijdens de lezing geeft de spreker een overzicht van de historische ontwikkeling van de regio.

This entry was posted in Verenigingsnieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.