Nieuwe expositie in het HIP: “Van stof naar kledingstuk”

Zo veel meisjes leerden vroeger gedurende hun schooltijd naaien en ook patroontekenen. Ook talloze vrouwen leerden het op latere leeftijd, want kleren voor de kinderen waren zo duur. Of nog weer later, wanneer er meer tijd was, om eigen ideeën te kunnen gebruiken en om creatief bezig te zijn. Het lijkt voorbij. Tegen de huidige kledingprijzen is vrijwel niet op te werken.

Voor de jongeren die niet weten wat een tornmesje, biaisband of een willemientje is, is deze tentoonstelling, en óók voor de ouderen die zich weer eens willen herinneren dat het strijkijzer steeds te heet of te koud was, hoe moeilijk het was om een schouder te persen zonder valse plooien te krijgen, en die zich nog steeds afvragen waarom de rokspuit telkens weer andere lijnen op de stof aangaf.

De vitrines tonen een groot aantal voorwerpen die bij naaiwerk gebruikt werden en worden, een kleine selectie stoffen en enkele onderdelen uit cursussen patroontekenen.

De tentoonstelling is in het Historisch InformatiePunt (HIP) in de Openbare Bibliotheek in Wolvega, te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

This entry was posted in Verenigingsnieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.