19 december: lezing “Vliegveld Havelte in de tweede wereldoorlog”

Woensdag 19 december 2018 in Zalencentrum De Rank, Wolvega
VLIEGVELD HAVELTE IN DE TWEEDE WERELDOORLOG
door de heer J. Kootstra

Jelle Kootstra is schaapherder en loopt met zijn schaapskudde regelmatig over de restanten van het vliegveld. Daarbij vindt hij nog wel eens wat voor­werpen uit de tijd dat het vliegveld in de Tweede Wereldoorlog in gebruik was, genoeg om ze in een museum ten toon te stellen.

In 1942 werd door de Duitse bezetters een vliegveld aangelegd dat de naam “Nachtlandeplatz Steenwijk” kreeg. Het was de bedoeling daarvan­daan bommenwerpers die vanaf Engeland kwamen te onderscheppen. In de lezing wordt de geschiedenis van het vliegveld belicht.

Klik HIER voor meer informatie.

This entry was posted in Verenigingsnieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.