vanaf 3 februari: expositie “Nuttige en fraaie handwerken” in het HIP

Nuttige en fraaie handwerken, een nieuwe expositie in het HIP.
Welk meisje leerde op de lagere school niet breien, haken, stoppen en mazen, misschien zelfs borduren. Sokken breien was een verplicht werkstuk, evenals een merklap met het alfabet in rode kruissteekjes op het stramien geborduurd. Op de huishoudschool werden onder andere naaien, ook op de naaimachine, en patroontekenen geleerd.Deze expositie toont accessoires en materialen, patronen en mallen, werkboeken en werkstukken.

De Vereniging Historie Weststellingwerf e.o. verzorgt deze tentoonstelling, van 3 februari tot 1 juli tijdens de openingsuren van de Openbare Bibliotheek in Wolvega te bezichtigen.

This entry was posted in Verenigingsnieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.